четвъртък, 26 декември 2013 г.

Пияни вишни

Пияните вишни са подходящи за гарниране на торти, кремове, коктейли и могат много лесно да се приготвят у дома както с пресни, така и със сушени или с вишни от компот.


Необходимите продукти  са  вишни - пресни, сушени или от вишнев компот; захар и ракия.
Как се приготвя:
Вишните се нареждат в подходящ съд (бурканче), който може да се затваря плътно. След това се насипва захар - от 1/2 до 2/3 от свободния обем на съда и се допълва с ракията. Така приготвените пияни вишни се затварят плътно, обръщат се неколкократно и се оставят в хладилника или в подходящо помещение на тъмно и хладно. След около 2 месеца са готови за употреба. Имат голяма трайност, тъй като се комбинира консервиращото действие и на захарта, и на алкохола. Добре е обаче да се знае, че захарта е надежден консервант при концентрация от 60%. Това е препоръчителната концентрация и за пияните вишни. 
Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Домашна пита

Необходими продукти: 1. 500 гр бяло брашно (тип 500); 2. Сол - 1 чаена лъжичка (около 6 гр); 3. Захар - 1 чаена лъжичка; 4. Сода бик...