четвъртък, 25 април 2013 г.

Филе от херинга с картофи на фурна

Непретенциозно ястие, което се приготвя лесно и бързо, но има специфичен вкус, който се дължи на използването на бира.


Продукти:

1. Филе от херинга;
2. Картофи;
3. Бира /светла/;
4. Слънчогледово олио;
5. Подправки: сол, черен пипер, копър /зелен или сух/ или магданоз.




Как се приготвя:

Дъното на тавата, в която ще приготвяме печената риба, покриваме с тънък слой олио, след което подреждаме в един ред нарязаните на едри резени картофи. Поръсваме ги със сол и черен пипер. Върху картофите нареждаме филетата от херинга с кожата надолу. Наливаме бира, разредена с малко вода/ в съотношение приблизително 2:1/ така, че да покрием картофите, но рибата да не е потопена в течността. Овкусяваме рибните филета със сол и черен пипер, заливаме обилно с олио и  изпичаме ястието в предварително загрята фурна. Изпеченото ястие поръсваме с копър или магданоз. Това е всичко.  Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Домашна пита

Необходими продукти: 1. 500 гр бяло брашно (тип 500); 2. Сол - 1 чаена лъжичка (около 6 гр); 3. Захар - 1 чаена лъжичка; 4. Сода бик...