Продукти: Необходими са чушлета от един или няколко сорта, които може да са люти или сладки, както и скилидки чесън, зелен магданоз или копър, винен оцет (6%), захар и сол.
Приготвяне:
Сварява се саламура от 3/4 литра оцет, 1/3 литра вода, 1 чаша захар и сол на вкус (на 500 гр. оцет, 330 гр. вода, 150 гр. захар+сол на вкус) - достатъчно е сместа за ври 3-4 минути.
Чушлетата се изпичат за кратко върху нагорещена плоча (котлон), докато се покрият с петънца ("до изприщване"), като се внимава да не прегорят.
След това се попарват в саламурата и се изваждат с решетеста лъжица в широк съд.
След като изстинат напълно, се нареждат в буркани, като помежду им се поставят скилидки чесън и стръкчета магданоз или копър, и се заливат с изстиналата саламура.
Съхраняват се на хладно. Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар