Необходими продукти:
1. Свински врат - броят на пържолите е според броя на желаните порции - в случая - 4
2. Пресни печурки - 500 гр /по около 100-150 гр. за порция/
3. Слънчогледово олио или зехтин
4. Краве масло - напр. колкото орех
5. Препечено брашно - 3-4 супени лъжици
6. Подправки - сол, черен пипер, мащерка, риган, счукани сухи люти чушки/чили/
7. Бяло вино - около 100 гр
В тавичката, в която ще печем ястието наливаме малко олио или зехтин /само да се покрие дъното/ и я слагаме в загрятата фурна. След като олиото се нагорещи нареждаме вътре измитите и поръсени със сол и черен пипер пържолки. След няколко минути ги обръщаме.
След още 10 минути изваждаме тавичката и добяваме измитите и нарязани на едро печурки, овкусени със сол, мащерка, риган и чили. Заливаме с гореща вода и бялото вино/около 100 гр/, така че течността да е докъм средата на продуктите. Върху гъбите нарязваме малка бучка краве масло и връщаме ястието във фурната. Докато се пече поливаме от време на време гъбите с врящия бульон.
Когато гъбите и месото са почти готови добавяме 3-4 лъжици предварително препечено на тиган брашно, размито с няколко лъжици студена вода. Ястието се разбърква и се пече още около 10 минути. Добър апетит и наздраве с хубаво червено вино!
Няма коментари:
Публикуване на коментар