По мое мнение тази салата превъзхожда на вкус всички останали.
Продукти:
- за салатата са необходими червени и/или зелени месести чушки (подходящи за печене), добре узрели домати, връзка пресен магданоз, няколко скилидки чесън, слънчогледово олио, оцет и сол;
Приготвяне:
Чушките се изпичат на котлон (плоча, скара, чушкопек), поставят се в плътно затворен съд за 10-тина минути, след което се обелват и се подреждат в избрания за поднасяне на салатата съд.
Доматите се нарязват на едро (по възможност се обелват) и се прибавят към печените чушки.
За дресинга: 2-3 скилидки чесън се скълцват със сол на паста и се смесват с 5-6 супени лъжици олио и лъжица оцет. Добавят се 1-2 кафени чашки студена вода и се разбърква добре.
Чушките и доматите се заливат с дресинга и се поръсват обилно със ситно нарязан магданоз. Разбъркват се непосредствено преди консумация. Това е всичко. Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар