Необходими продукти:
1. Листа от кисела зелка - необходими са толкова, колкото сармички искаме да приготвим;
2. Ориз - една чаена чаша или повече - според желанието;
3. Гъби - в количество, което също може силно да варира според желанието, напр. 300-700 грама, като подходящи са различни видове гъби - тук са използвани печурки и кладница;
4. Орехи - 100-200 грама;
5. Връзка зелен лук и зелен чесън;
6. Слънчогледово олио - около 150-180 мл;
7. Подправки - сол, червен пипер, черен пипер, мащерка, риган, джоджен;
- с този пълнеж успешно може да се приготвят и сушени чушки. Как се приготвят:
Със зелевите листа се завиват сарми, които се подреждат в дълбока тавичка или друг подходящ съд. Заливат се с малко олио и гореща вода (или смес от вода и зелев сок), така че около 2/3 да са потопени. Покриват се със зелеви листа, които да ги предпазват от прегаряне, след което се изпичат. Към сармичките може да се прибавят и сухи чушки със същата плънка. Червеното вино е задължителна компания за сармичките, които се комбинират отлично с печено свинско, но може да се консумират и самостоятелно. Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар