сряда, 6 февруари 2013 г.

Супа със зелев сок

Сезонна, пикантна супа без месо. 
Приготвя се от равни количества вода и зелев сок, а другите продукти, както обичайно, са "на око". Примерът е за малко количество - около 2 литра.

Продукти:

1. Зелев сок и няколко листа от кисело зеле;
2. Зехтин или слънчогледово олио - 6-7 суп. лъжици;
3. Стрък праз лук;
4. 2 моркова;
5. Сирене/около 100-150 г/ - най-добре овче;
6. Кисело мляко/около 150 г/ и две филийки сухар за застройка;
7. Подправки: черен пипер, чубрица, сух магданоз/или стъбълцата от една връзка пресен магданоз/, сушени люти чушлета или чили.

Как се приготвя:

Зелев сок и вода в съотношение 1:1 се наливат в тенджерката за супата, която се слага на котлона и се добавя зехтин/олио/. Нарязват се моркови, стрък праз лук, няколко листа от кисело зеле, добавя се люто чушле/чили/.


След като поври около 20 минути супата се овкусява с черен пипер, чубрица и магданоз/сушен или нарязаните стъбълца от пресния/. Оставяме да ври още 15-20 минути, сваляме от котлона и добавяме натрошеното сирене.

Накрая застройваме с киселото мляко, към което сме добавили счуканите като галета сухарчета. Добър апетит!



1 коментар:

  1. Приказно вкусно – като в приказка: Три дни яли пили и се веселили. И аз бях там и ядох, пих, и по брадата ми тече... И.

    ОтговорИзтриване

Домашна пита

Необходими продукти: 1. 500 гр бяло брашно (тип 500); 2. Сол - 1 чаена лъжичка (около 6 гр); 3. Захар - 1 чаена лъжичка; 4. Сода бик...