![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjAsvgms6o8qqoIYt_79MrwGNhSdJsVLjDNosN1FR2TmmsAIJj5IbLiqv9fHJbv1VaHH9s3z7P6Uw40b0EDQZhNb4WNATunw0we1Rp5i3jDIsKATXIu8fVa6sJf9umX-Gs8YB4bbUkg40Vf/s320/R1.jpg)
1. Филе от пангасиус: броят на филетата е според броя на желаните порции;
2. Слънчогледово олио или зехтин;
3. Подправки за рибните филета: черен пипер, смлян сух джинджифил, риган, розмарин, сол;
- за гарнитурата/за гарниране на около 3-4 порции/:
5. Около 100гр сурово кашу и 100гр бадеми - сурови или печени;
6. Филийка счукан сухар;
7. Лъжица оцет, лъжица зехтин, пресен магданоз, чесново брашно или скилидка чесън.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjspeAFn69PsvfOgihp3fC767GDh_FnJ3crmOYo2MDO9kmmB1it2Flr_ns8josLI2DoOvrxhyPlcsJTnSScC-wFebu67ql91eypPHu22Sz1DaCEWxq4bjRUtq9dDyv2t_LIaEkae_LkY9wn/s320/R5.jpg)
Рибните филета се посоляват, нареждат се в тавичка, поливат се със слънчогледово олио/зехтин/ и се овкусяват с подправки: могат да се приготвят различни букети, ето един вариант: филетата се натриват със смлян джинджифил (използва се пестеливо, количеството, което се побира на върха на ножа е достатъчно ) и се поръсват с черен пипер, сух риган и розмарин. В тавичката се добавят няколко лъжици вода и рибата се изпича в предварително загрята фурна. Много добър вариант за приготвяне на печени филета от пангасиус е халогенната фурна.
Приготвяне на гарнитурата: Равни части сурово кашу и бадеми (подходящи са както суровите, така и печените осолени бадеми) се счукват или се смилат, след което се смесват с 1 филийка счукан сухар и половин връзка ситно нарязан пресен магданоз. Добавят се лъжица олио/зехтин/, лъжица оцет, скилидка чесън или чесново брашно на вкус и студена вода така, че да се получи пастообразна маса. Това е всичко. Най-доброто допълнение е бялото вино. Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар