сряда, 13 ноември 2013 г.

Филе от пангасиус с бадемова гарнитура





Пикантно ястие, което се приготвя лесно и бързо.

Необходими продукти:
1. Филе от пангасиус: броят на филетата е според броя на желаните порции;
2. Слънчогледово олио или зехтин;
3. Подправки за рибните филета: черен пипер, смлян сух джинджифил, риган, розмарин, сол;
- за гарнитурата/за гарниране на около 3-4 порции/:
5. Около 100гр сурово кашу и 100гр бадеми - сурови или печени;
6. Филийка счукан сухар;
7. Лъжица оцет, лъжица зехтин, пресен магданоз, чесново брашно или скилидка чесън.




Как се приготвя:

Рибните филета се посоляват, нареждат се в тавичка, поливат се със слънчогледово олио/зехтин/ и се овкусяват с подправки: могат да се приготвят различни букети, ето един вариант: филетата се натриват със смлян джинджифил (използва се пестеливо, количеството, което се побира на върха на ножа е достатъчно ) и се поръсват с черен пипер, сух риган и розмарин. В тавичката се добавят няколко лъжици вода и рибата се изпича в предварително загрята фурна. Много добър вариант за приготвяне на печени филета от пангасиус е халогенната фурна.
Приготвяне на гарнитурата: Равни части сурово кашу и бадеми (подходящи са както суровите, така и печените осолени бадеми) се счукват или се смилат, след което се смесват с 1 филийка счукан сухар и половин връзка ситно нарязан пресен магданоз. Добавят се лъжица олио/зехтин/, лъжица оцет, скилидка чесън или чесново брашно на вкус и студена вода така, че да се получи пастообразна маса. Това е всичко. Най-доброто допълнение е бялото вино. Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Домашна пита

Необходими продукти: 1. 500 гр бяло брашно (тип 500); 2. Сол - 1 чаена лъжичка (около 6 гр); 3. Захар - 1 чаена лъжичка; 4. Сода бик...